jufezzahra.reismee.nl

Dag 4 in Istanbul

Wat een leuke reacties allemaal! Ik mis jullie ook heel erg!

Wat fijn dat het bij jullie lekker weer is! Hier is het ook heel erg warm. Vanmiddag was het in de zon 42 graden! Vanavond heeft het een paar minuten heel erg hard geregend en zelfs gehageld. Het leek wel alsof er allemaal witte kauwgumballen uit de lucht kwamen vallen. Gelukkig zaten wij toen in een busje. Toen we uitstapte bij het hotel was het weer droog.

Wezijn vandaag naar twee Turkse basisscholen geweest. Hier hebben we in de klassen mogen kijken en aan de kinderen jullie paspoorten laten zien! Ze vonden het heel leuk! Ze hebben er zelf ookeen gemaakt. Veel kinderen wilde het paspoort graag zelf houden, maar ik mocht er een paar meenemen om aan jullie te laten zien! De kinderen werken hier in Turkije ook erg hard! Ze zijn ook erg lief allemaal!

Hier spreken ze Turks, maar dit versta ik niet. Sommige mensen spreken hier Engels en met deze mensen kan ik dus wel in het Engels praten. Er is gelukkig een Turks meisje uit Nederland bij, die telkens met ons meegaat. Zij spreekt Turks en stelt alle vragen aan de Turkse mensen en vertelt dit dan aan ons in het Nederlands.

Morgen krijgen we een rondleiding en gaan we een paar mooie, belangrijke gebouwen bezoeken.

Groetjes, Ezzahra